خطرنگار

خطرنگار

خطرنگار khatarnegar
خطرنگار

خطرنگار

خطرنگار khatarnegar

افزایش گرایش بانوان به مواد مخدر صنعتی



سردار مویدی خبر داد:
برخورد با خرده فروشان مواد مخدر تشدید می شود
 افزایش گرایش بانوان به مواد مخدر صنعتی
خرم آباد - خبرگزاری مهر: رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: از سال آینده در برخورد با خرده فروشان مواد مخدر شدت عمل بیشتری به خرج خواهیم داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار علی مویدی ظهر یکشنبه در نشست خبری با رسانه های گروهی استان لرستان در خصوص برنامه های این پلیس تخصصی برای افزایش کشفیات مواد مخدر گفت:  در حال حاضر اقدامات خوبی در این رابطه صورت گرفته و تلاش ما بر این است که مبارزه خود را به نقاط صفر مرزی نزدیک تر کنیم و در این راستا نیز در حال تقویت و توسعه نیروی انسانی و تجهیزات و امکانات حود در این مناطق هستیم.

وی با بیان اینکه پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور در زمینه تقویت سطح دیپلماسی پلیسی به خصوص با کشورهای همسایه در وضعیت خوبی به سر می برد تصریح کرد: نیروی انتظامی در جهت کسب اطلاعات و ضربه زدن به مافیای مواد مخدر افسرانی را به عنوان افسر رابط در کشورهای مختلف به خصوص کشورهای همسایه به کار گرفته و در حال حاضر در حال ارتقاء این جایگاه به صورت منطقه ای و فرا منطقه ای هستیم و بسیاری از کشورها نیز قول مساعد برای همکاری در این زمینه را داده اند.

برخورد با خرده فروشان مواد مخدر شدت می گیرد

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در خصوص مبارزه با خرده فروشان مواد مخدر نیز گفت: از سال آینده در برخورد با خرده فروشان مواد مخدر شدت عمل بیشتری به خرج خواهیم داد و سایر دستگاه های نیز باید بسترسازی های لازم برای اجرای عملیات های ناجا را فراهم کنند تا نیروی انتظامی بتواند به بهترین نحو پاسخگوی مطالبات به حق مردم باشد.

سردار مویدی در ادامه ضمن تقدیر از عملکرد قوه قضاییه در رسیدگی به پرونده های جرائم خرده فروشان و قاچاقچیان مواد مخدر در کشور گفت: اگر بسترهای لازم فراهم شود نیروی انتظامی این توانایی رادارد که در مدت کوتاهی فروشندگان مواد مخدر را از سطح شهرها و روستاها جمع آوری کند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا همچنین با بیان اینکه بهترین قوانین دنیا در بحث مبارزه با مواد مخدر در اختیار کشور ماست عنوان کرد: در حال حاضر در اجرا و شکل کلی قوانین در این زمینه مشکلی نداریم ولی مشکل این است که کشور ما به کانون تولید مواد مخدر جهان نزدیک است.

افزایش توسعه کشت مواد مخدر به سمت مرزهای ایران

سردار مویدی ادامه داد: پیش از این کشت و توسعه مواد مخدر در افغانستان در سال 2001 کمتر از 200 تن بوده اما در سال 2013 این میزان به شش هزار تن رسیده است.

وی عنوان کرد: توسعه کشت موادر مخدر به سمت مرزهای ایران نسبت به سنوات گذشته افزایش یافته است به طوریکه استان های غربی افغانستان که همجوار با کشور ما هستند 30 درصد مواد مخدر افغانستان را به بهترین کیفیت کشت می کنند.

سردار مویدی همچنین به روند مصرف مواد مخدر صنعتی اشاره کرد و افزود: مواد مخدر نوظهور با توجه به اینکه مواد اولیه آنها به راحتی قابل دسترسی است و نیاز به کارگاه های پیشرفته ندارد در حال حاضر به یک تهدید جهانی تبدیل شده است.

افزایش آمار اعتیاد بانوان به مواد مخدر صنعتی در کشور

وی عنوان کرد: همچنین تمایل بانوان به مصرف این مواد به دلایل مختلف چون زیبایی، تناسب اندام و ... موجب شده که آمار اعتیاد بانوان به مواد مخدر به خصوص مخدرهای صنعتی در کشور افزایش یابد.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا عنوان کرد: در این راستا باید با فرهنگ سازی و آگاه سازی جوانان نسبت به تهدیدات و مخاطرات این مواد از افزایش آمار مصرف مواد مخدر توسط جوانان و زنان جلوگیری کنیم.

وی بسیج ملی و عزم همه جانبه را برای آگاهی بخشی به جامعه در خصوص تهدیدات مواد مخدر لازم دانست و تصریح کرد: همه بلندگوها و منبرها برای ارتقای سطح اطلاعات و آگاهی مردم از آثار و نتایج مواد مخدر به خصوص مواد صنعتی و روان گردان باید به کار گرفته شود.

کشف محموله 10 تنی مواد مخدر با همکاری کشور امارات

سردار مویدی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در سالهای اخیر مرکز هماهنگی عملیاتی در ایران راه اندازی شده که در آن با همکاری کشورهای افغانستان و پاکستان به شناسایی و انهدام باندهای قاچاق مواد مخدر پرداخته ایم.

وی با بیان اینکه تلاش کرده ایم که هماهنگی و همکاری این کشورها در زمینه مبارزه با مواد مخدر با ایران را افزایش دهیم، عنوان کرد: در این راستا چندی پیش یک محموله 10 تنی را با همکاری کشور امارات شناسایی و کشف و ضبط کردیم.


اولین انگیزه زنان معتاد در مصرف شیشه چیست؟

سرویس : علمی و فناوری - پژوهشی   

بر اساس نتایج یک پژوهش در کشور «افزایش خلق و روحیه» اولین انگیزه زنان در گرایش به مصرف مواد مخدر شیشه است.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا پدیده اعتیاد به متامفتامین در میان زنان به عنوان عارضه‌ای فردی،‌ خانوادگی و اجتماعی مطرح است. آمفتامین‌ها و قرص‌های اکستازی در جامعه کنونی ما به دلیل پایین بودن سطح آگاهی جوانان خسارات جبران‌ناپذیری را وارد کرده است.

شناخت و بررسی علل تغییر الگوی مصرف مواد مخدر می‌تواند برنامه‌های مربوط به کنترل و پیشگیری از گرایش زنان به موادمخدر صنعتی را هدایت و پشتیبانی کند.

بر همین اساس پژوهشی کیفی در کشور به بررسی تغییر الگوی مصرف مواد سنتی به صنعتی در زنان مصرف کننده شیشه پرداخته است.

جامعه آماری این پژوهش شامل 30 نفر از مراجعین به درمانگاه‌های متادون ، مراکز ترک اعتیاد سازمان بهزیستی و مراکز اقامتی میان‌مدت بوده است.

در این پژوهش، 32 کد مفهومی در مورد علل تغییر الگوی مصرف از تریاک به شیشه استخراج شده و شامل 8 طبقه بالا بردن خلق و روحیه، هیجان‌خواهی، کسب لذت بیشتر، افزایش انرژی و بهبود عملکرد، تسکین دردهای جسمانی، سبک زندگی حاکم بر محیط خانواده ، بی‌اطلاعی از عوارض شیشه و نحوه دسته‌بندی شیشه بوده است.

بر اساس نتایج به دست آمده، بیشترین علل تغییر الگوی مصرف از مواد مخدر سنتی به مواد صنعتی در گروه مورد بررسی، افزایش خلق و روحیه است.

یافته‌های این پژوهش که توسط مهدی حمیدی و همکاران وی انجام شده است نشان می‌دهد: دومین عامل مؤثر در این زمینه، عوامل خانوادگی و سبک زندگی حاکم بر محیط خانواده است.

همچنین تبعیت از الگوی مصرفی خانواده و لجبازی با خانواده،‌ عامل بعدی گرایش زنان از مصرف مواد مخدر سنتی به مواد مخدر صنعتی به شمار می‌رود.

بر اساس یافته‌های حاصل از این پژوهش،‌ باور ترک آسان شیشه نسبت به تریاک و شیره، باور عدم اعتیادآوری شیشه،‌ نحوه مصرف راحت‌تر شیشه نسبت به تریاک و شیره نیز از دیگر عوامل موثر در این زمینه است.



نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.